شهرداری نسبتا شیشه ای!

شهروندانی که از دو هفته پیش در خیابان های شلوغ تهران تردد می کنند حتما بنرهایی را سر چهارراه ها و میادین اصلی پایتخت دیده اند؛ بنرهایی که آنها را مخاطب قرار داده و گفته: «شما دیگر غریبه نیستید!» شاید خیلی ها چشم هایشان را تنگ تر کرده اند که عبارت بالایی این جمله را بخوانند و بفهمند «کجا دیگر غریبه نیستند؟!» آن وقت چشم شانبه «شهرداری تهران» بیفتد و توضیح بیشتری که در قسمت انتهایی بنر خودنمایی می کند: «تمام اطلاعات قراردادهای کلان در اختیار شهروندان.» کمی پایین تر هم نشانی سامانه ای نوشته شده که 21 فروردین رونمایی شد؛ سامانه ای که قرار است شهروندان پایتخت را با مدیریت شهری شان، آشناتر کند.
زمزمه های این آشنایی اما به خیلی وقت پیشتر می رسد، به روزهایی که محمدعلی نجفی شهردار مستعفی تهران، در اولین روزهای حضورش در بهشت مدیریت شهری، به پایتخت نشینان وعده شفاف سازی داده بود؛ تهرانی هایی که همیشه اخبار شهرشان را از شبکه پنج سیما دنبال می کنند هنوز یادشان است که نجفی با حضور در یکی از برنامه های خبری این شبکه اعلام کرد:« «یکی از راهبرد های ما برای اداره شهرداری، مشارکت شهروندان در اداره شهر است، شهروندان باید نسبت به شهر احساس مسئولیت بکنند و مشارکت کنند و این مشارکت نیازمند اعتماد آنهاست و لازمه این اعتماد هم شفافیت شهرداری است.»شهردار تهران همان روزها گفته بود:« ما به دنبال این هستیم که همه تصمیمات شهرداری شفاف باشد، این که چرا تصمیمی گرفته شد، را باید به اطلاع همه مردم برسانیم و شفاف باشیم. همه شهروندان، یک تا دو ماه دیگر می توانند اطلاعات قرارداد های بالای یک میلیارد شهرداری را در سایت شهرداری ببینند.»شهرداری پشت شیشه می رود 60 روزی که آن موقع نجفی وعده داده بود، چندماه بیشتر طول کشید و بالاخره 21 فروردین امسال، وقتی سمیع ا... حسینی مکارم سرپرست شهرداری تهران شده بود، از سامانه شفافیت رونمایی شد؛ سامانه ای که تا لحظه نوشته شدن گزارش، اطلاعاتی از 322 قرارداد کلان شهرداری از عنوان پروژه و مبلغ قرارداد تا نام پیمانکار و تاریخ انعقاد آن، در دسترس شهروندان قرار داده است.این اتفاقی است که اعضای شورای شهر تهران، از ماه ها قبل با یک اصطلاح خاص درباره اش صحبت می کردند: «شهرداری تمام شیشه ای».